Kosten berekening


Kosten berekenen badkamer-toilet

Hoe berekenen wij de kosten van de verbouwing van uw badkamer of toilet?

Wat kost uw nieuwe badkamer of toilet? De kosten van uw verbouwing bestaan uit materiaalkosten en de kosten voor de werkzaamheden. De kostenberekening komt als volgt tot stand.


Kostenberekening 1: materialen

1.Grootte badkamer

Dit is van belang voor het benodigde aantal vierkante meters wand- en vloertegels. Ook het type tegel is van invloed op de uiteindelijke prijs van uw nieuwe badkamer.

2.Indeling badkamer

Wilt u wel of geen bad? Een inloopdouche of douchebak? Inbouwkranen of opbouwkranen? Zwevend toilet of geen toilet? De kosten van uw nieuwe badkamer hangen af van hoe u uw badkamer wil gaan indelen.

3.Sanitair badkamer

Om tot een realistische kostenberekening te komen, zult u vooraf moeten vaststellen welke materialen u wilt gaan gebruiken. Sanitair zoals een zwevend toilet, whirlpool, inloopdouche, mengkranen en badmeubel zijn er immers in alle prijsklassen.


Kostenberekening 2: werkzaamheden

1.Sloopwerk badkamer

De kosten voor eventueel sloopwerk hangen voor een groot deel af van het bestaande tegelwerk. Is dat draagkrachtig en vlak genoeg voor het nieuwe tegelwerk? Of moeten de wanden en de vloer geheel gesloopt worden?

2.Installatiewerk badkamer

Het installatiewerk in een nieuwe badkamer is een belangrijke post voor de kostenberekening. De hoogte hiervan hangt af van de staat van het bestaande waterleidingnet. Ligt dat op de juiste plaatst of moet er nieuw installatiewerk worden aangelegd? En voldoet het nog aan de hedendaagse eisen? Dit geldt eveneens voor het afvoerstelsel: voldoet dit nog om het afvoerwater van uw nieuwe badkamer af te voeren?

3.Elektrische installatie badkamer

Ook de elektra van de nieuwe badkamer kan een aanzienlijk deel van de begroting bepalen. Bepalend voor de kosten is onder meer de bruikbaarheid van de oude elektrische bedrading. Zit die al op de juiste plaats of moet ze verlegd worden. Ook heel belangrijk: is de elektrische installatie in de badkamer voorzien van aarde?

4.Stukadoorswerk

Is sloopwerk nodig om de oude wanden en/of vloer te verwijderen? Dan zal er ook stuukwerk en een nieuwe cementen dekvloer aangebracht moeten worden.

5.Tegelwerk badkamer

Voor de kostenberekening van het tegelwerk is het aantal te betegelen vierkante meters en het type tegel van belang.

6.Montage badkamer

De afmontage-kosten van een badkamer zijn afhankelijk van het af te monteren sanitair.


Een kostenberekening is niet zomaar gemaakt...


Een goede kostenberekening voor uw nieuwe badkamer is maatwerk. De kosten hangen af van uw wensen en financiële mogelijkheden en de ruimte waarin de nieuwe badkamer wordt aangelegd. Renovatie- en afbouwbedrijf Van Den Boom kan bogen op gedegen vakmanschap en vele jaren ervaring met het verbouwen van badkamers. Wij zijn u dan ook graag van dienst met deskundig advies over de mogelijkheden.

Ons doel: uw droombadkamer mogelijk maken!

Neem contact met ons op voor een kostenberekening voor uw badkamer-verbouwing en een maatwerk offerte.

Wat kost een badkamer verbouwen? - Kostenberekening - Badkamer - Toilet